Hoitola Lempi & Spa

Iho kuntoon kotona

helppo-ihonhoitorutiini, ihon-hoito-kotona, ihonhoito-kotikonstein

Ihonhoito kotona vaatii sitoutumista ja rutiinia. Kaunista ja kuulasta ihoa ei saavuteta poppaskonstein taikasauvaa heilauttamalla. Mikään ihonhoitotuote ei taio rohtunutta ihoa tasaiseksi yhdessä yössä. Tämän vuoksi säännöllinen ihonhoitorutiini ja ihotyypille oikeanlaiset tuotteet ovat hyvän ihonhoidon perusta.

Helppo ihonhoitorutiini

Puhdista iho aamuin ja illoin. Aamuisin ihon puhdistus on yhtä tärkeää kuin illalla. Yön aikana iho puhdistuu ja uudistuu. Sen aineenvaihdunta käy vilkkaana yön aikana, jolloin iholle kertyy esim. talia. Aamulla puhdistuksen voi kuitenkin tehdä kevyemmin. Helpoiten puhdistat ihon misellivedellä, jota ei tarvitse erikseen huuhtoa pois kasvoilta.

Illalla puhdistus on tärkeää, jotta päivän aikana iholle kertyneet saasteet, tali ja pöly saadaan pestyä pois ja iho pystyy mahdollisimman tehokkaasti toimimaan yön aikana. Jos käytät meikkiä päivän aikana, suosittelen mieluiten kaksivaiheista puhdistusta illalla. Puhdistetulle iholle on helppo levittää sitten kosteuttavat ja ihoa hoitavat tuotteet.

Puhdistuksen jälkeen yhtä tärkeää on ihon kosteuttaminen ja nimenomaan riittävä kosteuttaminen. Iho tulee aina kosteuttaa puhdistuksen jälkeen (Huom! Myös kuorinnan jälkeen). Levitä siis ihollesi sopiva kosteusvoide aamuin ja illoin. Jos oma kosteusvoide ei tunnu riittävältä, voi ihonhoitorutiiniin lisätä ihoa kosteuttavan seerumin. Seerumi levitetään iholle ennen kosteusvoiteen levitystä.

Muista myös silmänympärysiho! Silmänympärysiho vaatii oman hoitotuotteensa, koska siellä iho on ohuinta ja normi kosteusvoiteiden koostumus on monesti liian tuhti herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Liian tuhti voide tai liian runsas voiteen käyttö aiheuttaa turvotusta silmien ympärille.

Kosteusvoiteen käytössä monesti säästellään, koska pelätään ihon rasvoittumista. Riitävästi ihoa kosteuttava tuote ei kuitenkaan rasvoita ihoa vaan tasapainottaa sen toimintoja ja saa ihon hehkumaan. Kosteuttava hoitovoide ei ole sama asia kuin tuhti paksu voide. Hyvin ihoa kosteuttava hoitovoide voi olla hyvinkin kevyt koostumukseltaan. Avainasemassa ovat ainesosat, joita hoitovoide pitää sisällään. Hyvin ihoa kosteuttavia aineita ovat esim. aloe vera, bambu ja hunaja. Päivisin muista käyttää iholla tuotetta, jossa on aurinkosuoja. Jos käytät päivisin meikkiä, voit myös valita meikkivoiteen, jossa on suojakerroin.

Kuori ihoa säännöllisesti, mutta lempeästi. Säännöllinen kuorinta pitää ihon kirkkaana ja pehmeänä. Myös hoitovoiteiden ja seerumien ainesosat imeytyvät kuorinnan jälkeen paremmin ihoon. Kuorintaa on hyvä tehdä n. joka 2. viikko. Paras hetki tehdä kuorinta on saunan jälkeen, jolloin iho on hieman pehmennyt. Voit myös höyryttää ihon kotona kotikonstein, jos et pidä saunomisesta.

Hemmottelua ja lisätehoa kotihoitoon naamioilla. Koska kuorinta aina kuivattaa ihoa, suosittelen tehokosteuttamaan ihoa aina kuorinnan jälkeen. Paras ja helpoin tuote tähän tehtävään on kosteuttava naamio. Helpoimmat naamiot voi jättää yön yli kasvoille yövoiteen tapaan, hieroa ihoon vaikutusajan jälkeen tai (omana lempparina) käyttää kangasnaamiota, joka on vaikutusajan jälkeen helppo poistaa kasvoilta. Kosteuttavaa naamiota voi käyttää kotona 1-2 kertaa viikkossa ja aina kuorinnan jälkeen.

Näillä perusihonhoidon rutiineilla pääset jo pitkälle ja ihosi pysyy kunnossa, kunhan tuotteesi ovat ihotyypillesi sopivat.

Lempein terveisin,

Heidi <3

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit