Hoitola Lempi & Spa

Ihonhoidon vuodenajat: Talvi

Talvi on täällä Suomessa pimeää ja kylmää vuodenaikaa. Onneksi lumi tuo valoa ympäristöön ja siellä täällä loistavat kausivalot. Itse pidän lumisesta talvesta. Talviliikuntakin on omaan mieleeni (erityisesti luistelu).

Kylmä viima, pureva pakkanen ja kuiva sisäilma tuovat useammalle meistä haasteita ihonhoitoon. Monella suomalaisella on atooppinen iho, joka vaatii päivittäistä rasvausta näin vuoden pimeimpään aikaan. Kylmyys ja kuiva sisäilma haihduttavat iholta nopeasti kosteutta, joka tuntuu iholla kiristävänä tunteena pesun jälkeen, ihon hilseilynä ja karheutena. Kuivuus vaikuttaa myös ihon väriin, jolloin iho saattaa vaikuttaa samealta. Moni on nyt myös kasvohoitoon tullessaan kokenut ongelmaksi sen, etteivät ihonhoitotuotteet tunnu imeytyvän ihoon yhtä hyvin kuin ennen. Tämä johtuu kuivan ja hilseilevän ihokerroksen kerrostumisesta ihoon. Iho uusiutuu hitaammin pimeänä vuodenaikana kuin kesällä, jolloin auringonvaloa on enemmän.

Tässä muutama vinkki, mitä kannattaa ottaa huomioon ihonhoidossa talvella. Jutun lopussa vielä omat suositukseni kasvohoidoista talvikaudella.

kasvohoito ja ihonhoito talvella

Ota nämä asiat huomioon ihonhoidossasi talvella:

 1. Ihon puhdistaminen
 • Huolehdi, että puhdistustuote on hellävarainen, jotta se ei turhaan kuivata ihoasi. Hellävaraisia koostumuksia puhdistustuotteissa ovat puhdistusöljyt, -maidot ja -balsamit.
 • Saat puhdistuksesta vielä hellävaraisemman, kun pyyhit puhdistustuotteen pois kasvoilta siihen tarkoitetulla pehmoisella pyyhkeellä vesihuuhtelun sijaan
 • Muista viimeistellä puhdistus kosteuttavalla kasvovedellä! Voit kerrostaa kasvovettä iholle ennen kosteusvoiteen levitystä, jolloin pintakuiva iho saa kaipaamaansa kosteutta
 1. Kiinnitä huomiota ihon kosteuttamiseen
 • Jos et vielä ole vaihtanut kosteusvoidettasi tuhdimpaan, tee se nyt!
 • Kosteuttavia naamioita voi käyttää 1-2 kertaa viikossa
 • Yövoiteen tilalle suosittelen kasvoöljyä, joka tuo iholle sen kaipaamia hyviä rasvahappoja. Öljy auttaa tehokkaasti myös ihon karheuteen.
 • Jos ihotyyppisi on kuiva, voit käyttää kasvoöljyä hyvin myös päivällä
 1. Kuori ihoa säännöllisesti, mutta maltilla ja hellävaraisesti
 • Kuorintakin on tärkeä muistaa, jotta saat tuotteet imeytymään paremmin ihoosi
 • Suosi rakeettomia enstymaattisia kuorintavoiteita
 • Kuori ihoa enintään kerran viikkossa. Ohuelle ja herkälle iholle riittää joka toinen viikko.
 1. Suojaa ihoa kylmältä ja viimalta
 • Suojaa ihoa ulkoillessa vaatteilla mahdollisimman hyvin
 • Kovalla pakkasella levitä kosteusvoide iholle hyvissä ajoin (30 min) ennen ulkoilua
 • Jos ihosi reagoi herkästi lämpötilanvaihteluihin punoituksella tai ihossasi on jo couperosaa, suosi talvella ns Cold cream -tyyppisiä suojavoiteita

Talveen sopivat kasvohoidot

Talvella avainsanat ihonhoidossa ovat riittävä kosteuttaminen ja ihon suojaaminen. Iho joutuu kovalle rasitukselle talvella vaihtelevien lämpötilojen, viiman ja kuivan sisäilman vuoksi. Talvi-ihon ongelmia ovat useasti kiristävä tunne iholla, karhea ja hilseilevä iho. Kuivuus ihossa heikentää ihon omaa vastustuskykyä, jolloin iho saattaa herkistyä ja reagoida erilaisiin ärsykkeisiin normaalia vahvemmin. Talvikautena kannattaakin valita kasvohoito, joka boostaa ihon kosteustasapainoa ja rauhoittaa.

Bernard Cassieren tehokosteuttava Bambu-Aloe vera -kasvohoito hoitaa kosteusköyhää ihoa tehokkaasti ja hellävaraisesti. Hoitotuotteet sisältävät bambu- ja aloe vera-uutetta, jotka tuovat iholle runsaasti kosteutta. Aloe vera myös rauhoittaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Hoito sopii kaikille ihotyypeille kosteustasapainon korjaamiseen. Hoito sisältää myös rentouttavan kasvohieronnan.

Bernard Cassieren rauhoittava Mustikkahoito on omiaan herkistyneelle iholle. Hoito rauhoittaa ja kosteuttaa herkistynyttä ihoa. Hoito sopii erityisesti atoopikolle, couperosalle ja ruusufinnille rauhoittamaan ihon punoitusta. Hoidossa käytettävät tuotteet ovat hyvin miedosti hajustettuja. Hoito sisältää rentouttavan kasvohieronnan.

LEMPIn pro age Gua Sha -kasvohoito ja Kasvolymfa sopivat hyvin ihon toimintojen tasapainoittamiseen, aineenvaihdunnan aktivoimiseen ja ihon kosteuttamiseen. Lisäksi hoidot rentouttavat tehokkaasti, jolloin saadaan laskettua stressiätasoa ja tätä kautta rauhoitettua ihoa.

Toivottavasti vinkeistä oli sinulle apua. Muista, että aina kannattaa iho-ongelmissa kääntyä ammattilaisen puoleen ja kysyä neuvoa. LEMPIin voit varata maksuttoman käynnin ihonhoidon konsultaatioon, jossa kartoitetaan ihotyyppisi ja saat mukaan kotihoitosuositukset. Saat varattua ajan kohdasta Muut kauneuspalvelut.

Hyvää alkanutta vuotta ja ole lempeä itsellesi <3

T. Heidi LEMPIstä

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit