Hoitola Lempi & Spa

Simppeliä ihonhoitoa mökillä

Mökillä halutaan elää simppelisti ja nauttia elämän pienistä hetkistä. Sain yhdeltä lukijalta vinkkiä, että olisi kiva saada neuvoja yksinkertaiseen ihonhoitoon mökillä. Päätin napata kopin ehdotuksesta ja tässä muutama vinkki simppeliin ihonhoitoon mökillä. Jutun lopussa vielä ohje helppoon DIY-kuorintaan.

On kolme asiaa, jotka suosittelen mahduttamaan omaan ihonhoitorutiiniin mökillä. Kun huolehdit, että nämä kolme asiaa ovat kunnossa, on ihonhoito jo hyvällä mallilla. Muista hankkia omalle ihollesi sopivat tuotteet.

PUHDISTUS: Ihon puhdistus on tärkeää päivittäin, jotta iholta saadaan poistettua lika, pöly, tali ja iltaisin aurinkosuoja. Aurinkosuoja tukkii ihoa, joten se on siksi tärkeää poistaa iholta. Mökille varmasti helpoin ja simppelein puhdistustuote on misellivesi. Sen kanssa ei tarvitse käyttää vettä. Riittää, että kostutat vanulapun misellivedellä ja pyyhit sillä kasvot. Kasvot ovat puhtaat, kun vanulappuun ei tartu enää likaa. Puhdistukseen et tarvitse muuta.

KOSTEUTUS: Puhdistuksen jälkeen iho tulee aina kosteuttaa. Kesällä iho ei välttämättä kaipaa kovinkaan runsasta kosteutusta. Yksinkertaisin tapa on suihkutella tai taputella kosteuttavaa kasvovettä puhdistetulle iholle ennen aurinkosuojan levitystä. Jos ihosi on kuiva, suosittelen kosteuttavaa seerumia tai voidetta aurinkovoiteen alla. Kosteuttavaa kasvovettä voi tarvittaessa suihkutella kasvoille päivän edetessä, jos iho tuntuu kiristelevältä tai nuhjuiselta.

SUOJAUS: Kolmas tärkeä ihonhoitorutiini mökillä, jota ei kannata jättää välistä, on ihon suojaaminen auringolta. Koska mökillä ollaan paljon ulkona, on tärkeää kiinnittää huomiota ihon suojaamiseen. Kasvoille suosittelen mahdollisimman korkeaa suojakerrointa ja kevyttä voidetta. Monesti koko kropalle tarkoitetut aurinkovoiteet ovat liian tuhteja ja tahmaisia, joten ne myös tukkivat ihoa herkemmin. Suosittelenkin hankkimaan kasvojen iholle oman aurinkosuojavoiteen. 

BONUS: Jos on viitseliäisyyttä, voit ottaa omaan ihonhoitoosi mukaan myös kuorinnan ja naamion. Näitä ei kuitenkaan ole tarpeen tehdä päivittäin. Kerran viikossa mökkisaunan yhteydessä riittää. Voit ottaa näistä itsellesi oman hemmotteluhetken.

Kuorinta syntyy helposti mökiltä löytyvistä aineksista. Monella on varmasti hunajaa ja kaurahiutaleita mökillä. Hunaja toimii hyvin yksistään myös naamiona ja suojaa ihoa saunan kuumuudelta (tämä on hyvä suoja etenkin, jos kärsit couperosasta). Hunaja voi hieman kihelmöidä iholla. Levitä hunajaa kasvojen iholle. Levityksen jälkeen voit taputella naamiota sormin muutaman minuutin ajan. Huuhtele sitten pois vedellä.

DIY kuoriva hunaja-kauranaamio:

  • 1 rkl hunajaa
  • 3 tl kaurahiutaleita

Sekoita ainekset yhteen. Ota tahnamaista massaa käsiin ja levitä kasvoille. Pyörittele lempeästi ja rauhallisin liikkein hetki iholla ja poista sitten vedellä. Vältä silmänympärysihoa ja kierrä punoittavat ihoalueet. Jos ihosi on kovin herkkä, voit antaa naamion vain vaikuttaa iholla n. 10 min. Hunaja ravitsee ja elvyttää ihoa, puhdistaa ja kosteuttaa. Kaura pehmentää, rauhoittaa ja hoitaa ihoa. DIY-kosmetiikka on melko suttaavaa puuhaa, joten kuorinta kannattaa tehdä pesutiloissa tai ulkona.

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit