Hoitola Lempi & Spa

MITÄ TEHDÄ JA MITÄ EI ennen ja jälkeen karvanpoiston

Moni vannoo karvanpoistomenetelmässä yhä terän nimeen, joka onkin helppo ja nopea tapa poistaa karvat itse kotona. Monesti asiakkaat kysyvätkin, mitä hyötyä sitten on ihokarvojen poistosta sokerilla tai vaihalla? Sokerilla ja vahalla ihokarvat saadaan poistettua karvatupesta asti, kun taas terällä katkotaan joka kerta karva ihon pinnasta. Kun ihokarva saadaan juurineen poistettua, sen uudelleen kasvaminen kestää pitempään ja karva kasvaa myös hennonpana takaisin. Ja jos ihokarvoja poistetaan toistuvasti karvatupesta asti, niiden kasvu hidastuu ja vähitellen myös määrä vähenee. Lisäksi sokerointi ja vahaus toimivat tehokkaana kuorintana käsitellylle ihoalueelle.

Tässä muutama vinkki, mitä sinun tulisi tietää ennen kuin tulet kosmetologille sokerointiin/vahaukseen.

VINKIT ENNEN HOITOON TULOA

Karvan mitta

Parhaimman tuloksen saamiseksi ihokarvojen tulee olla riittävän pitkiä käsiteltävällä alueella. Liian lyhyet karvat eivät jää kiinni sokeriin/vahaan. Kasvata siis karvasi n. 0,5 cm mittaan (noin riisinjyvän mittainen). Käytännössä paras työstettävä mitta on n. 2 viikkkoa terällä ajon jälkeen.

Ihon hoito

Ihon kuorinta vuorokautta ennen käsittelyä auttaa karvoja tarttumaan paremmin sokeriin/vahaan ja nostaa myös mahdolliset ihonalle kasvaneet karvat ylös ennen käsittelyä. Mutta älä kuitenkaan kosteuta ihoa vuorokautta ennen, koska tämä taas estää sokerin/vahan tarttumisen ihoon.

Kivun lievitys

Jos olet kovin herkkä kivulle, voit ottaa ibuprofeiinia (esim. Burana) tai aspiriinia 30 min ennen hoidon alkua. Myös mahdollisiman rentona pysyminen hoidon aikana lievittää mahdollista kipua.

Ajankohta

Huomioithan, että kuukautisten ja raskauden aikana iho saattaa olla normaalia herkempi kivulle, joten karvanpoisto voi tuntua myös kivuliaammalta. Paras aika vahaukseen on viikko kuukautisten jälkeen.

VINKIT HOIDON JÄLKEEN

Suojaa

Vältä hikoilua, auringonottoa ja kireitä vaatteita vuorokausi karvanpoiston jälkeen. Hikoilu ja kireät vaatteet ärsyttävät ihoa ja hiki voi tulehduttaa ihon heti käsittelyn jälkeen. Aurinko voi myös ärsyttää ihoa ja aiheuttaa herkemmin ihovaurioita, koska käsittely kuorii ihon pintaa ohuemmaksi. Ei siis saunaa, hikiliikuntaa tai auringonottoa heti käsittelyn jälkeen.

Älä ärsytä

Vältä ihon rasvausta ja kuorintaa vuorokausi karvanpoiston jälkeen. Voide voi tukkia ihohuokosia ja ärsyttää ihoa. Kuorinta ei ole tarpeen välittömästi käsittelyn jälkeen, koska ihon on karvanpoiston jälkeen saanut myös kuorinnan ja se ärsyttäisi ihoa liikaa. Sokeroinnin/vahauksen jälkeen kosmetologi puhdistaa ihon huolellisesti ja levittää iholle rauhoittavan voiteen.

Hoida ihoa

Jatkossa ihon säännöllinen kuorinta ja kosteutus ovat tärkeitä kotihoitorutiineja, jotka auttavat ihoa pysymään hyvässä kunnossa ja vähentävät ihon alle kasvavia karvoja. Ongelmaan on saatavilla myös tuotteita kotikäyttöön ja niistä kannattaakin kysellä kosmetologilta.

Kun käyt säännöllisesti sokeroinnissa/vahauksessa, karvankasvu vähenee ja ihokarvat kasvavat hitaammin takaisin. Säännöllisellä sokeroinnilla/vahauksella karvat voivat pysyä poissa jopa 4 viikkoa tai kauemmin. Alkuun voi olla tarpeen tulla uudelleen käsittelyyn jo pari viikkoa ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Tähän vaikuttaa paljon yksilölliset tekijät ja erityisesti hormonitoiminta.

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit