Iho kuntoon kotona

helppo-ihonhoitorutiini, ihon-hoito-kotona, ihonhoito-kotikonstein

Ihonhoito kotona vaatii sitoutumista ja rutiinia. Kaunista ja kuulasta ihoa ei saavuteta poppaskonstein taikasauvaa heilauttamalla. Mikään ihonhoitotuote ei taio rohtunutta ihoa tasaiseksi yhdessä yössä. Tämän vuoksi säännöllinen ihonhoitorutiini ja ihotyypille oikeanlaiset tuotteet ovat hyvän ihonhoidon perusta.

Helppo ihonhoitorutiini

Puhdista iho aamuin ja illoin. Aamuisin ihon puhdistus on yhtä tärkeää kuin illalla. Yön aikana iho puhdistuu ja uudistuu. Sen aineenvaihdunta käy vilkkaana yön aikana, jolloin iholle kertyy esim. talia. Aamulla puhdistuksen voi kuitenkin tehdä kevyemmin. Helpoiten puhdistat ihon misellivedellä, jota ei tarvitse erikseen huuhtoa pois kasvoilta.

Illalla puhdistus on tärkeää, jotta päivän aikana iholle kertyneet saasteet, tali ja pöly saadaan pestyä pois ja iho pystyy mahdollisimman tehokkaasti toimimaan yön aikana. Jos käytät meikkiä päivän aikana, suosittelen mieluiten kaksivaiheista puhdistusta illalla. Puhdistetulle iholle on helppo levittää sitten kosteuttavat ja ihoa hoitavat tuotteet.

Puhdistuksen jälkeen yhtä tärkeää on ihon kosteuttaminen ja nimenomaan riittävä kosteuttaminen. Iho tulee aina kosteuttaa puhdistuksen jälkeen (Huom! Myös kuorinnan jälkeen). Levitä siis ihollesi sopiva kosteusvoide aamuin ja illoin. Jos oma kosteusvoide ei tunnu riittävältä, voi ihonhoitorutiiniin lisätä ihoa kosteuttavan seerumin. Seerumi levitetään iholle ennen kosteusvoiteen levitystä.

Muista myös silmänympärysiho! Silmänympärysiho vaatii oman hoitotuotteensa, koska siellä iho on ohuinta ja normi kosteusvoiteiden koostumus on monesti liian tuhti herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Liian tuhti voide tai liian runsas voiteen käyttö aiheuttaa turvotusta silmien ympärille.

Kosteusvoiteen käytössä monesti säästellään, koska pelätään ihon rasvoittumista. Riitävästi ihoa kosteuttava tuote ei kuitenkaan rasvoita ihoa vaan tasapainottaa sen toimintoja ja saa ihon hehkumaan. Kosteuttava hoitovoide ei ole sama asia kuin tuhti paksu voide. Hyvin ihoa kosteuttava hoitovoide voi olla hyvinkin kevyt koostumukseltaan. Avainasemassa ovat ainesosat, joita hoitovoide pitää sisällään. Hyvin ihoa kosteuttavia aineita ovat esim. aloe vera, bambu ja hunaja. Päivisin muista käyttää iholla tuotetta, jossa on aurinkosuoja. Jos käytät päivisin meikkiä, voit myös valita meikkivoiteen, jossa on suojakerroin.

Kuori ihoa säännöllisesti, mutta lempeästi. Säännöllinen kuorinta pitää ihon kirkkaana ja pehmeänä. Myös hoitovoiteiden ja seerumien ainesosat imeytyvät kuorinnan jälkeen paremmin ihoon. Kuorintaa on hyvä tehdä n. joka 2. viikko. Paras hetki tehdä kuorinta on saunan jälkeen, jolloin iho on hieman pehmennyt. Voit myös höyryttää ihon kotona kotikonstein, jos et pidä saunomisesta.

Hemmottelua ja lisätehoa kotihoitoon naamioilla. Koska kuorinta aina kuivattaa ihoa, suosittelen tehokosteuttamaan ihoa aina kuorinnan jälkeen. Paras ja helpoin tuote tähän tehtävään on kosteuttava naamio. Helpoimmat naamiot voi jättää yön yli kasvoille yövoiteen tapaan, hieroa ihoon vaikutusajan jälkeen tai (omana lempparina) käyttää kangasnaamiota, joka on vaikutusajan jälkeen helppo poistaa kasvoilta. Kosteuttavaa naamiota voi käyttää kotona 1-2 kertaa viikkossa ja aina kuorinnan jälkeen.

Näillä perusihonhoidon rutiineilla pääset jo pitkälle ja ihosi pysyy kunnossa, kunhan tuotteesi ovat ihotyypillesi sopivat.

Lempein terveisin,

Heidi <3

LEMPI 1 vuotta ja infoa tilanteesta

LEMPI on jo toiminut vuoden ja kiitos siitä ihan jokaiselle LEMPIn asiakkaalle. Kokosin ensimmäisen toimintavuoden suosituimmista hoidoista erilaisia hoitopaketteja, jotka ovat varattavissa 22.-30.4. välisen ajan. Löydät hoidot nettiajanvarauksen Hoitopaketit-osiosta.

Synttäriviikon hoitopaketit:

 • Lempeä olo 70 € (arvo 90 €): LEMPIn Aromahieronta selälle. Jalkojen kuorinta, varpaankynsien lakkaus ja parafiinihaude jaloille.
 • BC Suklaahoito ja pikakaunistus käsille 95 € (arvo 110 €): Hemmotteleva ja stressiä poistava herkullinen suklaahoito kasvoille. Käsien kuorinta, kynsien lakkaus ja parafiinihaude käsille.
 • Dermaplaning + lahja 85 € (arvo 109 €): Tehokas pikakaunistus ja -kirkastus kasvoille. Lahjaksi tehoampulli.
 • LEMPIn Anti-age hieronta kasvoille ja decolteelle sekä ripsien ja kulmien värjäys 50 € (arvo 65 €)
 • Yumi Lashes ripsien kestotaivutukseen tulevalle kulmien värjäys ja muotoilu veloituksetta 80 € (arvo 95 €)
 • Kulmien laminoinnin yhteydessä ripsien kestovärjäys veloituksetta 59 € (arvo 74 €)
 • Jalkahoito + lahja 55 €: jalkahoitoon tulijalle oman maun mukaan veloituksetta kynsilakka tai hohkakivi

Infoa koronatilanteen vaikutuksista LEMPIn toimintaan

Tällä hetkellä LEMPI on suljettuna. Ovet ovat jälleen auki 14.4. alkaen. Voit varata aikoja puhelimitse tai nettiajanvarauksen normaalisti.

Olen hoitolassa tehostanut pintojen desinfiointia sekä kiinnitän erityistä huomiota turvalliseen aseptiikkaan. Sairaanhoitajan ammatin puolesta aseptinen työskentelytapa kulkee osana jokapäiväistä työskentelyäni muutenkin ja on osa oman ammatin toteutusta yli 10 vuoden työkokemuksella. Turvallinen ja asianmukainen aseptinen työskentelytapa on myös osa omaa ammattiylpeyttäni ja omia arvojani. Olet siis turvallisissa käsissä.

Jos epäröit tulla jo varatulle ajallesi, siirräthän aikasi ajoissa. Jääthän myös kotiin lepäämään, jos tunnet itsesi flunssaiseksi tai muuten kipeäksi.

Koska työskentelen osan työajastani edelleen sairaanhoitajana, on minulla ammattini puolesta velvollisuus tarpeen vaatiessa tehdä työtä myös varsinaisen työajan ulkopuolella. Koen myös velvollisuudekseni auttaa, jos tilanne sitä vaatii. Jos näin tapahtuu, joudun siirtämään aikaasi ja toivon, että ymmärrät tilanteen. <3

Lempein terveisin, Heidi

Kulmien laminointi eli kestomuotoilu

Kulmat ja ripset ovat pitkään olleet kauneustrendien aallonharjalla ja trendi näyttää vain jatkuvan. Ensin tulivat ripsipidennykset ja mikroblading. Sitten tulivat ripsien kestotaivutus ja nyt uusimpana kulmien laminointi.

Minulta kysytään usein, mitä kulmien laminoinnissa oikein tapahtuu ja lisätäänkö siinä karvoja. Monia huolestuttaa myös se, harjataanko kulmat aina suoraan ylöspäin. Ei lisätä karvoja ja ei, kulmia ei tarvitse harjata/muotoilla suoraan ylöspäin. Vaan ehdottomasti myös sinulla on asiakkaana oikeus tuoda oma mielipiteesi esiin ja tekijä ottaa sen aina huomioon.

Kuva kulmien laminoinnista ennen ja jälkeen
Kulmien laminointi ja kestovärjäys

Kulmien laminoinnissa eli kestomuotoilussa käytetään samoja aineita, joilla tehdään ripsien kestotaivutus. Ensimmäinen aine avaa karvojen rikkisillat ja toinen aine sulkee ne. Tämä käsittely mahdollistaa sen, että karvat saadaan taivutettua haluttuun muotoon. Kolmas aine kosteuttaa ja hoitaa karvoja, sillä käsittely kuivattaa niitä. Kestovärjäys sisältyy myös hoidon hintaan, mutta värjäystä ei ole pakko tehdä. Kestoväri tarttuu ja pysyy paremmin käsitellyssä karvassa, joten alkuun väristä voi tulla normaalia kestovärjäystä tummempi. Väri kuitenkin myös pysyy karvassa pidempään. Hoidon lopuksi kulmat vielä siistitään.

Kuva kulmien laminoinnista ennen ja jälkeen.
Kulmien laminointi ja kestovärjäys

Taipuisuus kulmissa säilyy n. 6-8 viikkoa. Väri n. 4 viikkoa. Saat mukaasi kotihoito-ohjeet ja ripsiharjan, jolla voit kammata kulmat siististi muotoon aina aamuisin. Kulmakarvoja ei saa kastella vuorokauteen käsittelystä. Myös saunomista ja runsasta hikoilua kannattaa välttää vuorokauden ajan. Nämä voivat muuten heikentää taivutuksen pysyvyyteen. Käsittelyn voi uusia aikaisintaan 6 viikon kuluttua. Koska aineet kuivattavat karvoja, liian usein tehty käsittely voi vahingoittaa niitä.

Kuva kulmien laminoinnista ja ripsien kestotaivutuksesta ennen ja jälkeen
Kulmien laminointi ja ripsien kestotaivutus

Jos sinulla on kysyttävää kulmien laminoinnista, voit laittaa minulle viestiä sähköpostiin tai puhelimeen. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Muista olla lempeä itsellesi!

Terkuin, Heidi <3

P. S. Lisää ennen ja jälkeen kuvia hoidoista sekä vinkkejä ihonhoitoon löydät LEMPIn Instagram-sivuilta. Klikkaa Instagram-ikonia ja pääset suoraan @hoitolalempi.fi profiiliin. Tervetuloa!

Mekaaninen vai rakeeton kuorinta?

Viime aikoina mediassa on näkynyt paljon keskusteluja siitä kumpi kuorinta on parempi, mekaaninen vai rakeeton. Halusin ottaa itsekin kantaa asiaan ja kertoa omat perusteluni aiheesta ihonhoidon ammattilaisena.

Mekaaninen kuorinta on tuote, joka sisältää mekaanisesti ihoa hankaavia rakeita. Laadukkaassa kosmetiikassa rakeet ovat hyvin hienojakoisia ja tehty luonnollisista raaka-aineista (esim. pähkinäjauheet, kaakaopapu jne). Mekaaninen kuorinta irrottaa tehokkaasti kuolutta ihosolukkoa ja sopii parhaiten paksummalle ja rasvaisuuteen/epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Tuote toimii erinomaisesti myös muilla ihotyypeillä oikein käytettynä.

Rakeeton kuorinta eli kemiallinen/entsymaattinen kuorintatuote sisältää ihon pintasolukkoa kemiallisesti pehmentäviä aineita (esim. erilaiset hedelmähapot, entsymaattiset yhdisteet, kasvipohjaiset surfaktantit ). Tuotteet ovat voidemaisia eivätkä sisällä ihoa mekaanisesti hankaavia ainesosia. Useimmiten tuotteen annetaan vaikuttaa iholla hetki, jonka jälkeen tuotetta pyöritellään kasvoilla kostein sormin ja lopuksi pestään pois vedellä. Rakeettomat kuorinnat sopivat erinomaisesti kaikille ihotyypeille.

kasvohoito, kasvojen kuorinta

Itse suosittelen käyttämään ennemmin rakeetonta kuorintaa. Syynä on se, että suomalainen iho on usein ohuempi ja taipuvaisempi couperosaan kuin esim. etelä-eurooppalaisten kanssaihmisten iho. Tähän vaikuttavat tietysti geenit, mutta uskon myös ilmaston aikoinaan vaikuttaneen ihon rakenteen kehittymiseen. Meillä kun täällä pohjolassa on vuodessa huomattavasti vähemmän auringonvaloa tarjolla kuin lähempänä päiväntasaajaa asustavilla siskoilla. Aurinkohan mm. paksuunnuttaa ihoa,

Monesti kuulen myös, että ihoa kuoritaan todella usein. Ammattilaisen hiukset nousevat pystyyn, kun asiakas kertoo kuorivansa kasvojaan kolme kertaa viikossa. Ei ihme, jos iho on pintakuiva, kiristelevä ja epäpuhtauksia syntyy. Vaikka kuorintatuotteen rakeet olisivat kuinka hienojakoisia tahansa, liian usein tehtävä kuorinta rasittaa ja kuivattaa ihoa tarpeettomasti. Tämän jälkeen ollaan ongelmissa, kun iho joutuu koko ajan rasitukselle ja yrittää korjata suojavaippaansa. Runsas ihon kuorinta saattaa myöhemmin aiheuttaa myös herkemmin couperosaa kasvoille.

Riittävä kuorintatiheys aikuiselle naiselle on pari kertaa kuukaudessa. Nuorelle epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle voi olla hyvä tehdä kuorintaa kerran viikossa, mutta ei yhtään sen useammin. Pitää kuitenkin muistaa myös se, että mikäli ihossa on tulehdus (esim. akne, rosacea) kuorintaa ei ole suositeltavaa tehdä ollenkaan ilman ammattilaisen suositusta tai hoitojen aloittamista. Kuorinta voi pahentaa ja levittää tulehdusta laajemmalle alueelle.

Säännöllinen kuorinta on yksi ihonhoidon kulmakivistä, mutta on tärkeää muistaa kohtuus ja tuntea oma iho, jotta osaat hoitaa sitä oikein. Lisäksi toivon, että muistat ihonhoidon kultaisen säännön: Kun kuorit, niin myös KOSTEUTAT! K + K = kuori ja kosteuta. Kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteutta, myös rasvoittuva iho. Ja HUOM! Kosteuttava tuote ei ole sama kuin paksu voide, joka jättää ihon rasvaiseksi. (Tästä sitten jossain vaiheessa ihan oman blogikirjoitus)

Mikroneulaus

Mikroneulaus on yksi tämän hetken suosituimmista hoidoista kauneudenhoitoalalla. Nyt tätä hoitoa on mahdollista saada myös LEMPIn palveluista.

Monista markkinoilla olevista neulauslaitteista valitisin omaan hoitolaani eDermastampin, koska se täyttää EU:n lääkinnällisten laitteiden vaatimukset ja laitteen tehosta on tutkittua tietoa. Ammattikäyttöön taroitettu eDermasstamp on CE-hyväksytty lääkinnällinen laite, jota saavat käyttää ainoastaan koulutetut alan ammattilaiset. Kehittäjänä toimii saksalainen plastiikkakirurgi Dr. Martin Schwarz. Minulle on tärkeää, että käyttämäni hoidot ja laitteet ovat ehdottoman turvallisia, erittäin laadukkaita ja perustuvat tutkittuun tietoon.

mikroneulaus, dermaroller

Mikroneulauksessa ihoon tehdään pienillä neuloilla hallitusti ja harkiten mikroskooppisen pieniä mikrotraumoja. Tämä aktivoi ihon uudistumista ja kollageenintuotantoa, jolloin tuloksena on tasaisempi ja hehkuvampi iho. Myös hoidon aikana käytetyt tehoaineet imeytyvät paremmin ihoon. Tutkimusten mukaan jopa 200% paremmin.

 • Iho kiinteytyy, juonteet tasoittuvat ja huokoset pienenevät
 • Arvet vaalenevat ja parantuvat (myös raskausarvet)
 • Ohut ja herkkä iho vahvistuu, punoitus vähenee
 • Ihoa saadaan syväkosteutettua tehokkasti
 • Ihon väri tasoittuu (pigmenttiongelmta)

Hoito sopii siis hyvin monelle. Ainoastaan tulehdus ihossa on vasta-aihe hoidolle. Ennen hoidon aloitusta teen sinulle haastattelun ja käymme yhdessä läpi hoidon tavoitteet ja vaiheet sekä teemme hoitosuunnitelman. Paras tulos saavutetaan sarjahoidolla, 3-6 kertaa neljän viikon välein.

kasvohoidot, hieronnat, jalkahoidot

Terveydenhuollon ammattilaisena (sairaanhoitaja) olen koulutettu tekemään myös syvempien arpien hoitoa. Noudatan työssäni tarkkaa aseptiikkaa, joka on ehdoton edellytys ihoa lävistäviä hoitoja tehdessä.

LEMPI-terkuin, Heidi