Hoitola Lempi & Spa

Ihonhoidon vuodenajat: Syksy

Suurimmalla osalla iho voi pääasiassa paremmin kesän jäljiltä kuin muina vuodenaikoina. Kesällä iho on saanut aurinkoa ja tämä voi alkusyksystä näkyä ihossa epätasaisena värinä, epäpuhtauksina, ihon sameutena, karheutena tai ärtyisyytenä. Kesän hiljalleen kääntyessä syksyyn kannattaakin tarkastella miltä iho vaikuttaa ja tehdä ihonhoitorutiiniin pieniä päivityksiä, jotta ihosi voi hyvin jatkossakin.

Ota nämä asiat huomioon ihonhoidossa syksyllä:

 1. Puhdista iho päivittäin ja hellävaraisesti
  • Jos olet tarvinnut kesällä voimakkaampaa puhdistustuotetta (esim. vaahtoputsaria), päivitä nyt puhdistustuotteesi hellävaraisempaan (esim. öljy-/voideputsari)
 2. Kosteuta ihoa riittävästi
  • Iho kaipaa ilmojen viiletessä ja ilman kosteuspitoisuuden vähetessä vesikosteutta
  • Nyt on hyvä hetki lisätä ihonhoitoon kosteuttava seerumi tai päivittää kosteusvoide “tuhdimpaan”
  • Voit myös kerrostaa kasvovettä iholle tuomaan lisää vesikosteutta iholle
 3. Kuori iho säännöllisesti
  • Vaikka ihosi olisi herkkäkin tulee sitä kuoria säännöllisesti, jotta voiteiden ja seerumien tehoaineet imeytyvät paremmin ihoon
  • Suosi rakeettomia, kemiallisia kuorintavoiteita tai -nesteitä
  • Kuivalle ja herkälle iholle sopii hyvin hellävarainen ja kosteuttava PHA-happo
  • Seka-/rasvaiselle iholle sopii AHA-happo
 4. Korjaa ja hoida auringon valovaurioita
  • C-vitamiini on hyvä lisä syksyiseen ihonhoitoon
  • C-vitamiini mm. tasoittaa epätasaista ihon väriä ja lisää kollageenin tuotantoa ihossa
  • Suosi tuotteita ja/tai seerumeita, jotka sisältävät C-vitamiinia

Syksyyn sopivat kasvohoidot

Kesän jälkeen avainsana kasvohoidoissa on ihon kuorinta. Aurinko paksuntaa ihon sarveiskerrosta, joka voi tehdä ihosta samean värisen tai hilseilevän. Joillekin taas auringonvalo on saattanut aiheuttaa pigemnttimuutoksia. Näihin kaikkiin löytyy apu tehokkaasta kuorinnasta. Tehokas kuorinta ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kuorinta voi olla hellävarainen. Herkkääkin ihoa voidaan kuoria, kunhan se tehdään oikeanlaisilla tuotteilla ja hoidoilla.

Dermaplaning on tehokas kuorinta, joka tehdään mekaanisesti steriilillä veitsellä. Hoito kuulostaa hurjalta, mutta se on kuitenkin erittäin hellävarainen. Koska ihoa ei hangata vaan ihon pintaa rapsutellaan veitsellä, saa sillä hyvin tehokkaasti kuorittua esim. hilseilevän ihokerroksen pois kasvoilta. Samalla iholta lähtevät veks velluskarvat, joten lopputulos on erittäin pehmeä ja raikas. Sopii kaikille ihotyypeille!

Kirkastava C-vita -kasvohoito on erinomainen hoito seka- ja rasvaiselle iholle. Jos sinulla on muutamia epäpuhtauksia ja ihosi väri tuntuu samealta, on tämä hoito must-have juuri sinulle! Hoidossa käytetään runsaasti C-vitamiinia, joten hoito voi ärsyttää herkkäihoista.

Timanttihionta on yksi perinteisimmistä kosmetologisista hoidoista ja edelleen yksi suosituimmista. Eikä ihme! Hoidon kirkastava vaikutus on välitön. Iho kuoritaan mekaanisesti timanttista hiontapäätä ja alipaineimua käyttäen, joten hoito ei sovi kovin ohuelle ja herkälle iholle. Myös jos sinulla on couperosaa ihossa, kannattaa varmistaa soveltuvuus kosmetologilta.

Happohoito on vielä hieman arasteltu hoito. Monella on kuva, että iho kuoriutuu lastuina hoidon jälkeen ja punoittaa. Joidenkin happojen kohdalla toki näin onkin. Mutta LEMPIssä käytössä olevat hapot ovat sen verran pinnallisia, että tällaista efektiä ei tule hoidon jälkeen. Happohoito sopii hyvin kaikille, myös herkkäihoiselle. Erityisesti pigmentoitunut ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho hyötyy sarjahoidoista. Tutustu lisää happohoitoihin linkistä.

Dermaplaning tehdään veitsellä

Tuliko kysyttävää? Kommentoi alle tai lähetä sähköpostia/WhatsApp-viesti. Autan mielelläni. Liity seuraamaan LEMPIä somessa ja saa lisää vinkkejä ihonhoitoon ja tietoa ajankohtaisista asioista > Facebook ja Instagram

Terkuin Heidi LEMPIstä

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit