Hoitola Lempi & Spa

Syksyn uutuus

happohoito turku

Medikaaliset happohoidot

Happohoidot mahdollistavat nopeat ja tehokkaat tulokset vaikeisiinkin iho-ongelmiin. Lisäksi happohoidot ovat erinomaisia hoitoja ihon kirkastamiseen (hyperpigementoitunut iho), elvyttämiseen ja nuorentamiseen. Happojen teho perustuu kemialliseen reaktioon, jossa käytetty happo hajottaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja aktivoi samalla ihon uudistumisprosessia (kollageenin ja elastiinin lisääntyminen).

LEMPIssä happohoidot tehdään medikaalisella ihonhoitosarjalla MCCM:llä. Tuotesarjan valmistamisesta vastaa portugalilainen yritys Mesosystem. Tuotteet valmistetaan Portugalin Portossa. Voit tutustua lisää MCCM tuotteisiin maahantuojan sivuilla.

Happohoidon vaikutukset ihoon:

 • Ihonhoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin ihoon, jolloin tuotteet vaikuttavat paremmin
 • Ihon uusiutuminen nopeutuu ja iho napakoituu
 • Kirkkaampi, tasaisempi ihon väri
 • Tasapainottaa talineritystä ja vähentää epäpuhtauksia iholla (erityisesti tukkeumat)
 • Hyperpigmentaatiot (maksaläiskät) vaalenevat
 • Ihon kosteustasapaino kohenee
 • Ikääntymisen hidastuminen ja pinnallisten juonteiden häivyttyminen

Kenelle happohoito sopii:

 • Hyperpigmentoituneelle iholle (maksaläiskät)
 • Harmaa, väsynyt ja epätasainen ihon väri
 • Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle (erityisesti tukkeumat)
 • Aknearpien (myös punoittavien arpien) hoito
 • Rosacean eli ruusufinnin hoito
 • Couperosan hoito
 • Taliköhnän hoito (soborrooinen eksema)
 • Auringon vaurioittama iho
 • Ihon kuivuus
 • Pinnaliset juonteet ihossa ja veltostunut iho

Happohoitoa EI voi tehdä:

 • Tulehtuneelle tai rikkinäiselle iholle
 • Samaan aikaan Roaccutan-kuurin kanssa (isotretinoiini)
 • Raskauden aikana

Happohoitoa suositellaan aina sarjahoitona tehtäväksi. Hoitokerrat sovitaan aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa. Suositeltava määrä sarjahotokertoja on 4-5 kertaa. Sarjahoidot toteutetaan n. 4 viikon välein riippuen ihon herkkyydestä. Jatkossa ylläpitohoitoa suositellaan 3 kk välein.

Iho voi alkaa hilseillä parin päivän päästä hoidosta ja hilseilyä voi kestää viikosta kolmeen viikkoa. Ihon suojaaminen hoidon jälkeen on erittäin tärkeää, jotta iholle ei synny UV-säteilystä aiheutuvia muutoksia. Jälkihoitona tulee käyttää SPF50 voidetta 3 kk ajan ja SPF30 seuraavan 6 kk ajan vielä tämän jälkeen. Happohoito myös kuivattaa ihoa, joten hyvä ihon kosteuttaminen on tärkeää.

Valitsin LEMPIin alkuun kaksi erilaista happoa. Nämä eivät ole vielä kovin syvälle vaikuttavia happoja eli iho ei kuoriudu lastuina näiden hapotusten jälkeen. Korkeintaan pientä hilseilyä voi olla ihossa. Sairaanhoitajan ammattini puolesta voin tehdä myös syvemmälle yltävillä hapoilla hoitoja, mutta koen helpommaksi lähteä ensin pinnallisilla hapoilla liikkeelle ihan hoidon turvallisuudenkin vuoksi. Seuraavaksi alla esittelen lyhyesti LEMPIn kaksi happoa.

Azealiinihappo on ns pinnallinen happo eli sen vaikutukset jäävät ihon pinnalle epidermikseen. Azealiinihappo sopii erityisesti rasvoittuvalle iholle sekä rosacea-iholle. Azealiinihappoa käytetään paljon akneihon hoidossa sen komedolyyttisen (tukkeumien muodostumista ehkäisevä) ja bakterisidisen (bakteereita tuhoava) vaikutuksen vuoksi. Tästä syystä azealiinihappoa käytetään myös lääketieteessä aknen hoitoon. Sitä löytyy mm. lääkevoiteista esim. Skinore ja Azelex. Azealiinihappo hoitaa myös ihon värivirheitä ja aknearpia esim. aknen jättämät tummat alueet.

Jessner Modified on pinnallisesti kuoriva yhdistelmähappo, joka sisältää maitohappoa ja sitruunahappoa. Jessner sopii erityisesti ikääntyvälle iholle tuomaan kirkastusta ja häivyttmään pinnallisia juonteita.

Hyödynnä nyt marraskuun tutustumisetu! Varaamalla ajan marraskuun aikana happohoitoon saat veloituksetta tehoampullin ja sheetmaskin. Varaa aika linkistä, soittamalla tai laittamalla viestiä.

Nähdään LEMPIssä!

Subscribe
Notify of
guest
0
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit